Om webplatsen

Tussas Kulturskafferi

Från och med 2018 erbjuder jag även Medicinsk Yoga i samarbete med Move2Day i Torekov. Nya texter är under framtagande.


Konsten och kosten är människans viktigaste livsmedel. I Tussas Kulturskafferi finns burkar fyllda av mumsiga sånger, spännande berättelser, folkmusik och dans. Kanske en och annan pannkaka, eller litet troll vågar sig fram ur skafferiets trolska och svala gömmor. Vem vet? (I sagor kan allting hända?)

Tussa föddes 1959. En positiv och glad Skånetös som bjöd på skratt och finurligt fnitter. När hon var tjugo år kom hon i kontakt med folkmusik. Tussa skaffade sig en fiol och stampade foten i takt med de medryckande melodierna. Alltid med det typiskt för Tussa, strålande leendet.

Hon visste vad hon ville och sökte in på Fridhems folkhögskola i Svalöv 1984. Ett år senare förverkligade hon sina idéer genom att starta sång- och musikstunder för de minsta på Förslövs bibliotek. Succé. Naturligtvis.

Som kultursamordnare i Båstads kommun blev hon den kommunala berättaren som spred folktro, sägner och sagor ur vårt rika kulturarv med främst skånska förtecken. Hennes berättarprogram proppade med trolska sagor, folkvisor, ramsor och annat hämtat från vårt folkliga kulturarv, bildar innehållet i Tussas Kulturskafferi med underhållning för små och större barn, vuxna och seniorer. Tveka inte att ta kontakt. Smaka kulturens sötma under Tussas motto:

LEV LEK NJUT ÄLSKA SKAPA!

Kulturskafferiet kommer gärna till er skola, ert bibliotek eller äldreboende, likaväl som till privata fester och föreningar.

Innehar F-skatt genom Bolagsbolaget.